Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2010 11:39 - Карибски остров ще бъде домакин на първия по рода си водолазен фестивал, 11-18 юни, 2010!
Автор: dive Категория: Спорт   
Прочетен: 2859 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.05.2010 11:48


image


Тобаго, остров
сестра на Тринидад - домът на световно известния културен карнавал и класически пример на чара на старите Кариби, ще организира тази година първия си водолазен фестивал в морето. Тематичният Подводен Карнавал има за цел да покаже богатството на дестинацията, разнообразната екосистема и различните видове морски обитатели, които могат да бъдат видяни на разстояние от бреговете на острова. Домакините - Тобаго Национално събрание по туристическа дивизия (THA), Асоциацията на водолазни оператори за Тобаго, заедно с подкрепата на Компанията за развитие на туризма (TDC), планират едноседмичното събитие да се проведе от 11-18 юни, 2010.  

image

 

"Това е първото по рода си събитие на острова и се надяваме, че водолазните ентусиасти и любители на морето ще дойдат в Тобаго, за да се насладят на всички събития, които сме планирали", казва Уорън Соломон, директор на туризма за THA. "Тринидад е известен със своя годишен празник на живота – карнавалът, и нашата цел е да наблегнем върху невероятния подводен свят на Тобаго и уникалните морски дарове".

image


С богат избор от планирани дейности, фестивалът ще предостави възможности за обогатяване на уменията и знанията както на опитните водолази, така и на любителите. Ключовите събития включват: любителска подводна фотография с подводни камери, предоставени от Sealife - водещ производител на подводни камери и аксесоари за морска фотография; гмуркане и семинари по фотография като част от водолазното обучение; Scuba Diving и Sport Diver списания; демонстрации на гмуркане и различни видове оборудване за възрастни и деца, предоставени от Scubapro - главен производител на леко водолазно оборудване; Discover Scuba за деца и Галерията за деца - двудневен семинар по водни изкуства за деца на възраст между шест и единадесет години, чийто домакин е известният канадски художник Рон Стивън.


image


Крайбрежието на Тобаго е рай за костенурки и акули. Водолазите и подводните фотографи имат възможността да видят над 400 вида риби и морски същества във водите на острова. Като допълнение, дестинацията е родното място на най-големия корал в света, който е над 20 фута широк и се намира по крайбрежието на
Speyside.

Регистрацията за Подводния Карнавал в Тобаго е $75 USD и включва достъп до семинарите, отстъпки при избор на ресторанти и екскурзии по земя, безплатно наемане на оборудване, безплатен вход за любителския подводнен фотоконкурс и специални водолазни пакети. За повече информация относно хотелските партньори и графика на дейности, посетете www.tobagounderwatercarnival.com.

 


Източник: www.divenews.com

Превод: Теодора Алексиева



Тагове:   остров,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dive
Категория: Спорт
Прочетен: 170182
Постинги: 32
Коментари: 11
Гласове: 106
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930