Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2010 16:34 - Пореден рекорд по freediving на Бахамите!
Автор: dive Категория: Спорт   
Прочетен: 2241 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.05.2010 11:40


USAA съобщи, че Робърт Кинг е направил нов рекорд за Америка по freediving за мъже, задържайки дъха си и плувайки с моно плавник до 90 метра дълбочина. Неговото представяне е направено в Синята дупка на Дийн в Лонг Айлънд – Бахами. Той е надминал своя личен рекорд от 87 метра, направен два дни преди това.

 

image
 

Гмуркането на Роб е отнело две минути и петдесет и осем секунди на дълбочина, еквивалентна на това да изплуваш разстояние от деветдесет етажна сграда и да се върнеш обратно. Повечето хора могат да добият представа какво представлява това постижение като излязат навън и задържат дъха си, докато правят опит за спринт на три блока и се върнат за по-малко от три минути.

 

Роб заявява: "Това гмуркане беше специално: 90 метра е дълбочина, която не съм очаквал, че ще достигна. Бих искал да го посветя на родителите ми: Джоан, която винаги е била непоколебима в подкрепата си (въпреки че подозирам, че гмурканията ми я карат да се тревожи) и Фред, който бе запален free diver и рибар и би се радвал да се гмурне в Синята дупка на Дийн.

 

Синята дупка на Дийн е естествено природно чудо на света. Тя е най-дълбоката синя дупка в света с дъно, разположено на над 200 метра дълбочина. Тази естествена дълбочина е идеална за световен клас freedives и technical diving. Уилям Трубридж – световно известен атлет и домакин на състезанието споделя: "Просто няма друго такова място в света. Обличате се на красив плаж с бял пясък и дупката се намира само на двадесет метра плуване до платформата и вече се намирате на водолазни дълбочини от световен клас. Това го няма никъде другаде".

 

Синята дупка на Дийн е природно защитена от океанските условия на околната среда, позволявайки добри условия за гмуркане почти целогодишно. Сините дупки се образуват в океаните. Наричат се често така, заради тъмно синия цвят на водата, характерен за най-дълбоката част на дупката. Състоят се от варовик. Това са местата, където покривът на една пещера се свива и оставя отвор към повърхността. Дийн е била създадена, когато морските равнища са били по-ниски, вероятно по време на предишната ледникова епоха.

 

Бъдете в крак с всичко, което се случва с водолазния спорт на www.diving.bg и не забравяйте, че няма нищо по-хубаво от това да видиш един нов, по-различен свят, който е безопасен и интересен само ако знаеш как да се справиш в него, а именно ние можем да Ви научим на това с нашите водолазни курсове!

image

 

Източник: http://www.divenewswire.com

Превод: Теодора Алексиева



Тагове:   дупка,   Hole,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dive
Категория: Спорт
Прочетен: 170277
Постинги: 32
Коментари: 11
Гласове: 106
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930