Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2010 14:10 - Полезни съвети за безопасно практикуване на Scuba Diving & Snorkeling
Автор: dive Категория: Спорт   
Прочетен: 1962 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.05.2010 11:46


 
Практически съвети

По време на вашето водолазно пътуване носете списък с номерата за спешни случаи - като например местонахождението на най-близката хипербарна камера, телефонните номера на водолазните застрахователи и с кого да се свържат в случай на инцидент.

Носете със себе си комплект с инструменти за спешен случай при scuba diving (съдържа резервни О-ring-ове, скоби за плавници, ленти за маски т.н., в случай че онази част, която ви е необходима, не е в наличност).

Поддържайте вашите scuba принадлежности. Препоръчително е вашите регулатори да се сервизират ежегодно. Инспектирайте вашето устройство за компенсиране на плаваемостта преди всяко гмуркане, за да сте сигурни, че не съществуват дупки или неправилно функциониращи части.

 

Носете си сигнализиращо устройство като например малко огледало, свирка или маркер за спешен случай на повърхността. Тези елементи лесно се побират в джоба на BCD-то.

 

Преди да започнете каквото и да е гмуркане по време на водолазното ви пътуване се уверете, че вашата имунизация против тетанус е с валидна дата. Имунизирайте се на всеки 10 години. Посетете личния си лекар за имунизация и здравословни препоръки преди пътуване извън страната.

Освен това, проверете на уеб сайта на Центровете за контрол на заболяванията и превенция на САЩ за специфичните изисквания за имунизация относно вашите планове за пътуване.

 

Ако знаете, че имате алергия от насекомни ужилвания, носете антиалергичен комплект, който съдържа инжекционни EPI-писалки (епинефрин, адреналин). Уверете се, че хората, които са с вас, знаят как да работят с EPI-писалка, в случай че не сте в състояние да я използвате.

 

Завършете курс за отдаване на първа помощ, CPR или Oxygen First Aid за scuba diving наранявания. Тези курсове можете да завършите в нашия 5 звезден център за обучение на водолазни инструктори „Crazy Shark като ние гарантираме за нашето качество на обслужване и професионализъм. Също така си вземете добре оборудван комплект за отдаване на първа помощ.

image

 

Ш      Опреснете знанията си за основите на безопасността при scuba diving-a преди заминаване на водолазно пътуване. Бъдете подготвени като:

 

-    Спазвате „нелетателни правила” на въздушни пътувания след гмуркане.

-    Знаете признаците и симптомите на декомпресионна болест.

-    Знаете правилните действия при масково, ушно, зъбно, синусово или стомашнo притискване.

-    Знаете какви действия да предприемете, в случай че сте ухапани от морско животно, влезете в контакт с огнени корали или случайно се порежете на твърд корал на гола кожа.

-    Знаете какви действия да предприемете ако Вие или Вашият другар (buddy) сте опарени от отровна медуза.

 

Ш      По време на гмуркане:

 

-  Когато практикувате гмуркане от лодка спазвайте всички правила, очертани от    капитана на лодката. Всеки водолаз трябва лично да се регистрира, когато се качва на лодката и на края на всяко гмуркане.

-    Избягвайте употреба на наркотици и алкохол преди scuba diving.

 

Ш      При случай на сериозно нараняване:

 

-    Не измествайте нараненото лице, освен ако не е абсолютно наложително.

-    Свържете се със спешна медицинска помощ, възможно най-скоро.

 

 

Ако имате някакви въпроси не се притеснявайте да се свържете с нас! Надяваме се информацията да е била полезна за нашите читатели! J

 

Не забравяйте, че гмуркането е едно приключение, до което можете и Вие да се докоснете с малка помощ от наша страна!

Не пропускайте тази възможност!

 

 

За повече информация и заявка за водолазни курсове – www.diving.bg и

тел. 0888225673 К. Георгиев

 

imageimage


 

 

Източник: www.safediving.com


Превод: Теодора Алексиева


 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dive
Категория: Спорт
Прочетен: 169176
Постинги: 32
Коментари: 11
Гласове: 106
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031